Hagyaték: Amit az utódok tettek értünk

2017-03-02
791 megtekintés

Sir Boyle Roche ismert mondása: “Miért soroljuk hátra magunkat azért, hogy tegyünk valamit az utókorért, mit tettek egyáltalán az utódok értünk?”

Elég sokat valójában.

Olyan kultúrában születtünk, melyet több generáció hozott létre. Az elődeink társadalmat építettek, megalkottak egy nyelvet, ráadásul nekik köszönhetően 15 éves korunkig úgy nevelkedhettünk, hogy nem kellett dolgoznunk. Az elődeink utódai számtalan problémát oldottak meg, ezért mi olyan gondokkal foglalkozhatunk, amik előttünk vannak.

Mások utódai adták nekünk a jazz-t, a tudományos módszereket, az orvoslást. Stabil platformot hoztak létre a kapcsolattartáshoz, a találmányokhoz és a termeléshez.

Mi mások utódai vagyunk. Mindannyian azért csinálhatjuk azt amit, mert mások valamit már megtettek az utódaikért.

Azáltal, hogy segítünk egymásnak és hozzájárulunk a saját kultúránkhoz visszafizetünk egy keveset a hatalmas adósságunkból az elődeinknek, akikkel sosem fogunk találkozni. Azoknak, akik kiálltak az utókorért. Vagyis értünk

Senkivel sem találkoztam még, aki őszintén azt gondolta volna, hogy jobb lenne máskor élni, mint ez az évszázad.

Feladatunk, hogy létrehozzuk azt az alapot, aminek köszönhetően a dédunokáink ugyanúgy érzik majd magukat, mint a világ, amibe születtek.

Ez elég fair, nem igaz?

Seth Godin (GLS 2011) író, előadó, a változás hírnöke. Ez a poszt eredetileg az ő blogjában jelent meg itt

Címkék: ,