Cselekedj!

2017-04-02
1135 megtekintés

Isten akkor cselekszik, amikor Te cselekszel.

A leggyakoribb kérdések, amikkel hozzám fordulnak a következőek: Hogyan kezdjem el? Mit tegyek? Honnan lesz meg a pénz a kezdéshez? Mikor tudom, hogy Isten valami nagy dolgot helyezett a szívembe?

Ezek a kérdések jogosak és fontosak; de ami még fontosabb, hogy azon gondolkodjunk, hogyan tudjuk véghezvinni azt a tervet, amire Isten szánt minket.

Hogy miért?

Mert a cselekvés mindig legyőzi a tétlenséget.

Elolvashatunk számtalan könyvet; követhetünk előadás-sorozatotokat, blogokat; nézhetünk oktatói videókat és mémeket; részt vehetünk számos konferencián, szemináriumon, de ha nem tudjuk ezeket átültetni a gyakorlatba, soha nem fogunk előre jutni.

A mostani témánk címe: Cselekedj. Ez egy olyan egyszerű és erőteljes üzenet, amit hívőként meg kell ragadnunk. Ha nem Isten szerint járunk el, eredményre sem jutunk. Ráadásul, ha meg sem próbáljuk, soha nem fogjuk megtudni, hogy valójában Isten milyen cselekedetet vár tőlünk.

Jézus azt mondta: Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.“ (Máté evangéliuma 7:24)

Ez az Ige megad mindent, amire szükségünk van az elinduláshoz.

Azt kérdezed, hogyan?

Három egyszerű lépéssel elkezdheted megvalósítani az Isten által kapott küldetésed.

Először figyelmesen hallgatnod kell. Aztán gyakorolni. Végül készen állsz arra, hogy építs.

1. HALLGASS

A legtöbbünk elég jó ebben, mivel ez a legkönnyebb lépés. Fellelkesedünk egy istentisztelettől vagy könyvtől és készek vagyunk arra, hogy megértsük és feldolgozzuk mindazt, amit hallottunk.

De akiknek ez a lépés nehezebben megy: időt kell szánniuk arra, hogy lecsendesedjenek és igazán meghallják Isten csendes, halk hangját, hogy megkapják a szükséges útmutatást.

Mert őszintén szólva: nem minden hang Isten hangja, amit hallasz. Tehát tudd, hogy időt igényel megkülönböztetni, hogy mire kell hallgatni és mit kell elutasítani.

2. GYAKOROLJ

Miután hangosan és tisztán meghallottad Isten hangját és utasításait, itt az ideje, hogy gyakorlatban alkalmazd, amit megtanultál.

A cselekvés nem azt jelenti, hogy egyszer megteszel valamit, ami mindent megold. Ez sokkal inkább egy folyamatos hozzáállást jelent. Az előbbi Igében a “ha megcselekszed”, azt jelenti, hogy kitartóan kell tenned, újra és újra.

Az elhatározás, hogy ma elkezdesz cselekedni, mások fölé fog emelni. De addig kell próbálkoznod és folyamatosan tanulnod a tetteidből, amíg eredményt nem látsz.

Néhányan nem tartanak még ott az életükben, ahol lenni szeretnének, mivel túl hamar feladták a próbálkozást. Kitartónak kell lennünk, hogy elég hosszú ideig ragaszkodjunk az elhatározásunkhoz, mert csak ez hoz eredményt. És közben erősítsen az, hogy támaszkodhatunk Isten szavára.

3. ÉPÍTS

Miután elkezdtél gyakorolni és tanulni, elkezdhetsz építeni. Ez az a lépés, ahol már kezded látni az Istentől kapott látás megnyilvánulását.

Az idézett Igében a “mint a sziklára épített ház” a gyakorlatban azt jelenti, hogy erős és magabiztos leszel, tele hittel. Nem számít, mi történik: nem inogsz meg a hosszútávú siker felé vezető ösvényen.

Az, hogy gyakran nem látunk eredményeket az életünkben azért van, mert hiányzik az Isten igéjéből származó kijelentés azzal kapcsolatban, hogy mit cselekedjünk.

Egyszerű tettek is ereményekhez vezetnek (akár pozitívak, akár negatívak azok) és még akkor is lépned kell, ha az a bizonyos lépés nem vezet azonnal eredményre.

Itt a cél a fejlődés, az előrehaladás – nem a tökéletesség. Ahogy elkezded az első lépéseket megtenni, útközben tanulni fogsz és amit tanultál, a következő lépésnél segíteni fog a helyes döntés meghozatalában.

Feladat

Ifjabb dr. Martin Luther King egyszer azt mondta: “A hit az, amikor megteszed az első lépcsőfokot még akkor is, amikor nem látod az egész lépcsősort.”

Tudd, hogy Isten támogat téged és az ő segítségével változásokat fogsz megtapasztalni az életedben. De muszáj, hogy legyen elég hited CSELEKEDNI.

Tehát arra bíztatlak, hogy még ma tegyél meg valamit, amit eddig halogattál.

Hívd fel azt az illetőt.

Építsd be az életedbe, amit azon a konferencián vagy szemináriumon tanultál.

Kezdd el azt a vállalkozást.

Iratkozz be arra a tanfolyamra.

Menj vissza az iskolába.

CSAK TEDD MEG! Kezdj el cselekedni ma és ne feledd: Amikor cselekszel, Isten is cselekszik.

Barátom, Isten a Te oldaladon áll!

-Sam

Sam Adeyemi vezetése alatt a Daystar Christian Centre heti látogatóinak száma több, mint 25 ezer főre növekedett mégpedig elismert közösségi hatású projektekkel.

Sam számtalan sikerkönyv írója, televíziós műsorai minden kontinensen láthatóak. Ő alapította a Daystar Leadership Academy-t, melynek célja, hogy olyan új generációs vezetőket képezzen, akik Afrika és a világ átalakulásában katalizátorként fognak hatni. Ez a cikk eredetileg Sam blogjában jelent meg.

 

Címkék: ,