Minél nagyobb az Istenünk, annál nagyobb az örökségünk

2017-05-02
793 megtekintés

Az örökség az, amit egy személy maga után hagy, ami alapján emlékeznek majd rá. Ez több, mint egy személy szakmai hagyatéka, a sikereinek vagy tévedéseinek az emlékezete. Az örökség azokra az elvekre való emlékezés, amelyek a személy egész életét irányították.

A igazság az, hogy minden egyes ember hagy maga után valamiféle örökséget amikor távozik egy időszak végén vagy akár az élete végén.

Hiszem, hogy a következő generációra hagyott örökség minőségét közvetlenül az határozza meg, hogy mennyire gondoljuk hatalmasnak Istent.

Ha úgy döntünk, hogy olyan életet akarunk élni, amely túlmutat önmagunkon és a jelenen, akkor azt demonstráljuk, hogy van Valaki nagy és hatalmas, Aki méltó arra, hogy Érte éljünk és odaadjuk az életünket Neki. Más szavakkal: minél többet jelent Isten számunkra, annál nagyobb a hagyatékunk.

Mennyire hatalmasnak hiszed Istent?

 „Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.” (Ézsaiás 55:9)

Christine Caine ausztrál születésű, görög felmenőkkel rendelkező, Jézust követő aktivista, író és előadó. Elsődleges célja, hogy Jézus utolsó parancsolatát képviselje az életében, ezért mindent megtesz az elveszettek megmeneküléséért és a helyi valamint a globális gyülekezet felépítéséért.

Christine férjével alapított egy emberkereskedelem elleni szervezetet, a The 21 Campaign-t és a Propel Women-t, melynek a célja, a nők elhívásának, céltudatosságának és lehetőségeinek képviselete. Legutóbbi könyve az “Unashamed: Drop the Baggage, Pick Up Your Freedom, Fulfill Your Destiny” (magyarul nem jelent meg, ford: Szégyentelen: Dobd el a poggyászt, kapd fel a szabadságod és teljesítsd be a sorsodat).

Ez az írás eredetileg Christine blogjában jelent meg. 

Címkék: , ,