Az elhívás beteljesítése – Liz Driscoll

2017-11-10
984 megtekintés

Érezted már hogan korlátoz a titulusod? Vagy a munkaköri leírásod kötözött meg? A 2016-os GLS-en, T.D. Jakes püspök új gondolatokkal intézett kihívást felénk. Az élete során Jakes püspök elhívása folyamatosan szélesedett ki – a pásztorlástól az írásig, a filmkészítéstől a jelenlegi talk-show-ig. Szerinte sokan tévesen azt hiszik, hogy Isten csak 1 magot ültetett beléjük – miközben valójában ez sok is lehet. Jakes püspök arra tette fel az életét, hogy felfedezze mindazokat a lehetőségeket, amiket Isten rendelt számára.

Minden vezető úgy akar élni, hogy teljes egészében kihasználja az adottságait. És miközben sokan érezzük az elsődleges elhívást az életünkben, gyakran szembesülünk további lehetőségekkel az elhívásunk és befolyásunk kiterjesztésére.

Talán elértünk már egy telítettségi szintet az elsődleges elhívásunk beteljesítésében.

Lehet, hogy itt az ideje átgondolni, hogy vannak-e további magok elültetve bennünk.

  1. Nézzük meg a Defining Moments (Meghatározó pillanatok) című előadást a GLS Next applikációban. Szánjunk időt arra, hogy megnézzük ezt a havonta jelentkező 30 perces vezetői videót Bill Hybelstől! Az ehavi kiadásban Bill rámutat T. D. Jakes előadására és arra, ő hogyan értékeli, amikor egy vezetőnek egy sokkal szélesebb elhívást kell felfedeznie magában.
  2. Kövessük ezt a témát a “Follow the GLS” oldalon. Ebben a hónapban keressünk cikkeket a kedvenc GLS előadóktól és barátoktól.
  3. Jelezzünk vissza és cselekedjünk. Mi az a benned lévő mag, amiről azt érzed, hogy Isten sürget, hogy kibontakoztasd?

– Mi tart vissza attól, hogy kövess egy szélesebb körű elhívást?
– Mi tehetsz ma azért, hogy egy lépéssel közelebb kerülj az elhívásod kiszélesítéséért?
– Oszd meg a gondolataidat egy megbízható közösséggel, hogy visszajelzést és megerősítést kaphass.

Az olyan vezetők, akik az elhívásukat helyezik a középpontba, megváltoztathatják a világot. Fedezzük fel az elhívásunk magjait, hagyjuk abba a saját magunk korlátozását és lépjünk ki hitben, hogy felismerjük a lehetőséget!

Liz Driscoll

Liz Driscoll tartalom igazgató a Willow Creek Association-nél. Tele van ötletekkel a helyi gyülekezettel kapcsolatban és hisz abban, hogy a Krisztus-központú vezetők meg tudják változtatni a világot. 10 éve vesz részt a GLS munkájában. Tartalmi igazgatóként szolgál a Defininig Moments-nél (meghatározó pillanatok), a Follow the GLS blognál és a Study Guide for Bill Hybels’ társkiadványánál, melynek címe Leading from Here to There (Eljutni innen oda – magyarul nem elérhető). A második GLS konferencián kapott elhívást 1997-ben. Diplomáját a Trinity Evangelical Divinity School-on szerezte.

Címkék: , , ,