Te kihez tartozol? – Wilfredo De Jesus

2017-11-10
899 megtekintés

Wilfredo De Jesus bátorít bennünket, hogy bátran azonosuljuk Jézussal.

17 éves lehettem, amikor három fiatal barátommal az Armitage Avenue-n a Humbold Parkban, Chicagóban éjfél után sétáltam. Mentünk a kis családi otthonunk felé.

Ahogy sétáltunk, belefutottunk egy kb 10 fős bandába, akikről azt mondhatnám, elég kemény srácok voltak. Nem voltam biztos benne, hogy ez egy gang volt, de elég sok utcai tapasztalatom volt, hogy tudjam, ez nem jelentett jót.

Ahogy közelükbe értünk, szétváltak. Az egyik fele átment az utca túloldalára. A másik fele másik irányba ment – körülvettek minket. Anélkül, hogy egy lépést is elvétettem volna, egyenesen a vezetőjükhöz mentem. Még soha nem láttam ezeket a fiúkat korábban, de könnyen be tudtam azonosítani a vezetőt, mivel a többiek nyilvánvalóan rá figyeltek.

A három barátomat hozzá vezettem és megkérdeztem: „Kik vagytok?”

Gúnyosan mosolygott: „Mi vagyunk az Alelnökök”

Végigmért és azt kérdezte: „Te kihez tartozol?”

Azt mondtam: „Jézus Krisztushoz.”

S a barátaimmal vártunk a reakciójára.

Mindenki akar „valami” lenni és „valakivel” lenni. Ahol én felnőttem ez szó szerint élet és halál kérdése volt. Amikor gyerek voltam, ismertem olyan srácokat, akiknek meglepően hasonló tapasztalataik voltak, mint nekem. Körül vették őket gang-ek, épp úgy, mint minket azon az éjszakán, és azt kérdezték: „Te kihez tartozol?”

A különbség az volt, hogy ők nem tudták, mit mondjanak.

Azokat összeverték.

Bármilyen okból is, az Alelnökök békén hagytak minket azon az éjszakán. Kezet ráztam a vezetőjükkel és a barátaim a minket körülvevő srácokkal. Nem vagyok biztos benne, de azt hiszem ez azért volt, mert tiszteltek minket. Azt hiszem azért, mert mi „valamik” voltunk.

Jézussal lenni más, mint bármi mással, mivel Jézus a teremtőnk. Ő tudja, mi a legjobb nekünk. Életcélt ígér és mély békességet, ha követjük őt.

Te kihez tartozol?

Ha Jézusé vagy, kész vagy-e arra, hogy kiállj Érte, még akkor is, ha ennek ára van? Kiállni valamiért, sebezhetővé tesz minket, de ha kijelentjük, hogy ismerjük Jézus Krisztust, az Ő együttérzése a bántalmazottakkal megszabadít minket.

Kérdés: Te kihez tartozol? Kész vagy kiállni ezért?


Wilfredo „Choco” De Jesus

Wilfredo „Choco” De Jesus (TGLS 2014) vezető pásztora a New Life Covenant Gyülekezetnek (NLC), az egyik legyorsabban növekvő közösségnek Chicagóban. Ez a poszt eredetileg a Pastor Choco blogjában található ide kattintva.

Címkék: ,