Ami a hitből való élethez kell

2018-02-13
985 megtekintés

 2014-ben egy chicago-i lelkész, Wilfredo De Jesús erőteljes üzenetet adott át a hallgatóságnak. Tudhat valamit. A gyülekezete 120 emberről 17.000 főre növekedett alig 15 év alatt. Látása az volt, hogy egy gyülekezet jöjjön létre, melynek tagjai különböző sérelmekkel küzdenek és készek Jézushoz jönni. Olvasd el, hogyan alkalmazza a bátor hit látását Ráháb esetére a Biblia Józsué könyvének 2. részében.

Sok ember akarja az életét hit szerint élni, de kevés ember teszi ezt a valóságban. Sokféle oka van ennek. Néhányan félnek, mások egyszerűen ragaszkodnak a megszokott kényelemhez.

De van egy része a hitnek, amit, úgy gondolom, hogy a legtöbbünk figyelmen kívül hagy – a kegyelem.

A nagy hit történetei különböző történetei a nagy kegyelemnek.

Vegyük Ráháb példáját. Ráháb egy szegény, pogány asszony volt. Ráadásul egy prostituált. Legkevésbé ő volt alkalmas arra, hogy megváltoztassa a történelem kimenetét. De az egyik legcsodálatosabb bibliai történetben ő volt az, aki Isten népét megmentette a jerikói katonáktól.

Amikor Ráháb történetén gondolkodom, azt látom, hogy valószínűleg ő is félt. Az igaz Istenbe vetett hit nélkül nőtt fel, így amikor rájött, hogy Isten hívja őt, hogy valami őrültséget megtegyen – mégpedig, hogy szembeszálljon a helyi vezetéssel – valószínűleg magában azt gondolta, hogy ez őrültség!

Kiváncsi vagyok, hogy gondolt-e arra, milyen büntetése lesz.

Kiváncsi vagyok, vajon aggódott-e a következményekkel kapcsolatban.

Kiváncsi vagyok, vajon gondolkodott-e azon, vajon Isten kegyelmes lesz-e vele azért, amit tett.

Mégis megtette a hit lépését és engedelmeskedett Istennek a félelme ellenére és Isten használta az engedelmességét a saját jó céljára. Nem várt bátorságra, hogy cselekedjen. A bátorság jött, amikor cselekedni kezdett. És tetszik, ahogy Isten erre válaszolt: használta őt, a helyzete és az előéletek ellenére, hogy valami csodálatosat tegyen.

Úgy gondolom, sokan vagyunk olyanok, mint Ráháb. Nem látjuk magunkat különlegesnek. Mi csak egyszerű, öreg Joe-k vagyunk, tesszük a dolgunkat. Vagy talán, mint Ráháb, tettünk olyan dolgokat, amiket nem kellett volna. Aggódunk, hogy elveszettek vagyunk Isten számára, hogy már lemondott rólunk. Ugyanakkor, sokan érezzük úgy, mintha Isten egy vágyat helyezett volna belénk, hogy megtegyünk valami hatalmasat, érte.

Ha Isten a szívedbe helyezett egy vágyat, hogy tegyél meg valami nagy dolgot, de nem vagy biztos abban, hogy van felhatalmazásod, akkor gondolj Ráhábra. Ha nem lépsz előre az álmoddal, mert félsz, gondolj Ráhábra. Ha aggódsz, hogy nincsenek meg a forrásaid vagy hatalmad, gondolj Ráhábra.

Legyen olyan bátorságod, mint neki volt.

Bátorítalak, hogy lépj hitben.

Kívánom, hogy tapasztald meg Isten kegyelmét, ahogy ő is.

Kívánom, hogy meglásd, mit cselekszik Isten.

Kérdés: Milyen módon kér Isten, hogy hitbelépj? Mi tart vissza?

Wilfredo De Jesús vezetése alatt a chicágói New Life Church 120 tagról több, mint 17.000 főre növekedett, több más gyülekezet alapításához vezetett és több, mint 130 szolgálaton keresztül éri el a szegényeket, hajléktalanokat, prostituáltakat, drogosokat és bandatagokat.

A TIME Magazin 2013-ban a 100 legbefolyásosabb ember közé sorolta a lelkészt. Wilfredo szerzője az „In the Gap”-nek és 2014-ben a GLS legkedveltebb előadója volt inspiráló beszédével.

 

 

Címkék: , ,