Milyen vezető akarsz lenni? – Danielle Strickland

2018-06-05
1280 megtekintés

Megnéztem a Herkules című filmet, lehet, hogy hallottatok róla, a közelmúltban készült Dwayne Johnson, a Szikla főszereplésével. Ha valaha is létezett egy istenember, ő lehetett az. Ne higgyétek azt, hogy oda voltam érte, de jól nézett ki a filmben. Ha valaki oda volt érte, akkor az a férjem. Az egész film alatt azt kérdezgette, hogy „Hogyan csinálja?” Kirobbanó fizikai formában van, hogy eljátssza Herkules szerepét.

Arról szól a film, hogy van egy fickó, Herkules, aki igazán jó formában van, nagyszerű harcos és hatalmas erővel bír, de valójában egy titkos csapat áll mögötte. Így vesz részt ezekben a hihetetlen kihívásokban, amelyeket egyetlen ember sem képes teljesíteni. Azonban jön Herkules, a csapata pedig titokban bejut és megnyerik a harcot.

Herkules egy hatalmas ember, mint Amerika Kapitány, repül mögötte a vörös köpenye, és mindenki éljenez, hogy Herkules! Nem olyan ő, mint a lelkészek? Tudjátok, mire gondolok, igaz? És Herkules felemelkedik. És ez fantasztikus: bízik a katonáiban, akikért küzd, és félelmet kelt az ellenségben, mert akivel Herkules van, az semmiképp sem bukhat el, mert az istenember az oldalán van.

Van egy jelenet a filmben, amikor Herkules harcol egy csatában, és egy ellenséges katona megsebesíti a vállát. Herkules csapatának a kapitánya ezt látva előretör a csata élvonalán keresztül, Herkuleshez érve megragadja a köpenyét, lefedi vele a vállát, és ezt suttogja a fülébe: “Soha ne engedd, hogy vérezni lássanak”. Ekkor olyan volt, mintha Isten megszólított volna, és Krisztus képét láttam kibontakozni a képernyőn. Láttam Jézust keresztre feszítve és mindenütt véresen.

Máig arról beszélünk, hogy ki moshatja le bűnömet? Egyedül Jézus vére. Nem csak egy kis vér, nem csak egy seb vére, hanem sok vér, elég vér, hogy befedje az egész világot. Nyílt sebből vérzik a kereszten. Úgy éreztem, mintha a Szentlélek szólt volna hozzám abban a pillanatban, mikor néztem ezt a Herkulest és azt kérdezte: Milyen vezető akarsz lenni?

Danielle Strickland kanadai származású, jelenleg Los Angelesben él és dolgozik az Üdvhadsereg társadalmi igazságosságért felelős titkárságán. Az elnyomottakat képviseli több, mint 20 éve, a Stop The Traffic globális emberkereskedelem ellen fellépő kezdeményezés nagykövete. Több könyv szerzője, többek között A Beautiful Mess (magyarul nem jelent meg, a könyvcím fordítása: A csodálatos rendetlenség) címmel jelent meg írása. Danielle kivételes kommunikátor, aki képes arra ösztönözni a hallgatóságát, hogy tegyék félre a korlátozott elvárásaikat és kövessék Isten életükre vonatkozó tervét.

Címkék: , ,