Miért a GLS? – Interjú Dabóczi Kálmánnal

2019-01-21
2582 megtekintés

Mikor hallottál először a GLS-ről?

Az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencián tartott előadásom után volt az első találkozásom a GLS szervezőivel  2017 tavaszán, majd nyáron a “véletlen” úgy hozta, hogy a Keresztény Szigeten a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és a  GLS standja egymás mellé került. Jót beszélgettünk, kisegítettük egymást a nap közben. Így indul egy igazi kapcsolat…

Mit gondoltál akkor róla?

Azonnal látszott, hogy a kiforrott nemzetközi know-how és világszínvonalú előadók mellett igényes, lelkes csapat  hordozza és szervezi a magyarországi programot. Az is átjött, hogy a GLS-ben a tudásátadás mellett a belső átalakulás,  formálás és fejlődés áll a középpontban.

Miután részt vettél, mi változott meg benned? 

Megerősítette bennem, hogy az életünk minden dimenzióját át kell hatnia annak, amit értékesnek tartunk. Reményt adott, ahogy ennyi ember közösen kereste az értékest, a tisztát és mutattak nyitottságot a valódi, mély emberi találkozásokra.

Miért érezted úgy, hogy végig ott maradsz a rendezvényen? 

A GLS nagyon sokszínű, lelkileg és érzelmileg is megmozgató programot ad. Nem sejtettem, hogy az őszinte, sebezhetőséget és hibákat is vállaló előadás olyan reakciót vált ki, hogy órákig állnak sorba a hallgatók kérdésekkel, visszajelzésekkel. Nem az előadás volt lényeges önmagában, hanem, hogy mit indított el a résztvevőkben. A GLS lényege, hogy formál, és elhisszük, hogy mi is formálhatunk. Nem tehettem meg, hogy ezt a legértékesebb, személyes beszélgetésekből álló részt kihagyom.

Mit kaptál a GLS-től? Szakmailag? Magánéletben? Hitben?

A menedzsment tankönyvek azon hiányzó fejezeteit pótolja a GLS, ahol az anyagi világon túlmutató célok,  motiváció sem tabu, és ezt hiteles életpéldákon keresztül megtapasztalhatjuk.
Ritka alkalom, hogy a sok konferencia, tréning között ennyire mély, őszinte emberi megnyilatkozásokat lehet hallani a világ minden tájáról.
Hálát adok az új kapcsolatokért, barátságokért. Számomra ez több volt, mint egyszerűen “előadóként” rész venni egy eseményen. A folytatásként nemrég voltam egy GLS Esten is, ahol szinte családias hangulatban lehetett a konferencia témáiról beszélgetni, kapcsolatokat építeni.

Mit gondolsz, kik tudják, milyen területen használni  az ott elhangzott információkat? 

Mindazok számára hasznos a GLS, akik az üzleti életben, egyházi szolgálatban embereket vezetnek, vagy ilyen feladatra készülnek.

Kiknek ajánlod a részvételt?

Azoknak ajánlom, akik elég bátrak ahhoz, hogy őszinték merjenek lenni önmagukkal. Ez elengedhetetlen a valódi fejlődéshez.

Dabóczi Kálmán közgazdász, a Phd fokozat mellett vezetői és szakmai tapasztalatokat szerzett a közszolgáltatások és az önkéntes tevékenységek irányításában egyaránt. Elhívását a családjának és a közösségnek az építése, szolgálata mellett – vezetői pozíciójában is – aktívan gyakorolja pl. a cserkészmozgalom vagy a teremtésvédelem területén. Nagycsaládos, feleségével együtt 7 gyermeküket nevelik. Több bibliai értékrendre alapuló, vezetőképzés témájú könyvnek, publikációnak a társszerzője, oktatója. 2015 -től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, emellett a 72 Tanítvány Mozgalom elnöke,a SAPIENTIA Egyetem óraadó tanára.

JEGYVÁSÁRLÁS*

*A nagy érdeklődésre való tekintettel a GLS Konferenciát 2019. május 31-június 1-én megismételjük.

Regisztráció március 5-én indul!

A helyszín változatlanul a Kelenföldi Montázs Központ lesz.

Címkék: , , , , ,