Mit kaptál a GLS-től? – Márkus Mihály válaszol

2019-05-07
1297 megtekintés

Mikor hallottál először a GLS-ről? 
A GLS-ről először A Barnabás Csoporttól hallottam. Sikerült 3 évvel ezelőtt részt venni a rendezvényen.
 
Mit gondoltál akkor róla?
Az első belső érzésem mindenképpen az volt, hogy “túlságosan amerikai” lesz a rendezvény, s vajon tudunk-e kezdeni vele valamit. De mivel az ajánlók hiteles személyek voltak, úgy gondoltam, veszteni valónk nincs.

Miután részt vettél, mi változott meg benned? 
Az előadásokat végig élve, a beszélgetésekbe belekezdve egyre több gondolat fogalmazódott meg bennem, ami arra bátorított, hogy érdemes nem csupán “hallgatni” azt, amit az előadók hoztak, hanem  “mögé látni”, és saját helyzetemre átalakítani, mert sok gondolat ezáltal hasznossá válhat. Hazudnék, ha azt mondanám, minden  előadás lekötötte a figyelmemet, de be kell vallanom, hogy a nagyobb része mély hatással volt rám. Örülök annak, hogy mindig van 1-1 helyi előadó is, akinek az előadása közelebb volt hozzám, hiszen ő abból a helyzetből kiindulva beszélt, amiben mi is vagyunk.

Mit kaptál a GLS-től? Szakmailag? Magánéletben? Hitben?
Szakmailag: Megerősítette azt a látásomat, ami már formálódott az elmúlt években; segített, hogy elgondolkozzam, hogyan lehet a gyülekezetet az Istentől kapott látás, vízió mentén vezetni, annak még inkább megnyerni. 1-1 előadás  üzenete konkrét felhasználásra is talált a gyülekezeti szolgálatban.
Magánéletben: Sokat gondolkozom az előadások hatására azon, hogyan tudom még hitelesebben megélni hitvalló életemet a családomban.
Hitben: Különösen a  “Grander Vision” kisfilmek táplálták hitemet éppen az emberi példákon keresztül, amiket elénk hozott.

Mit gondolsz, kik tudják, milyen területen használni  az ott elhangzott információkat? Kiknek ajánlod a részvételt?
Fontosnak tartanám, hogy olyan presbiterek, lelkészek vegyenek részt egy-egy GLS konferencián, akik készek és nyitottak arra, hogy elfogadják és befogadják, ha Isten éppen egy távoli példán keresztül akarja megszólítani őket. Elsősorban a gyülekezetért élni akaró, a gyülekezetben szolgálni akarókat érzem megszólítandónak, hogy a konferencián kapott látások formálják szolgálatukat, és segítsék abban, hogy Isten országának építésében még hatékonyabban vehessenek részt.

Márkus Mihály a Pápai Református Gyülekezet lelkipásztora.

Fotó: www.papa-ma.hu

KEDVEZMÉNYES JEGYVÁSÁRLÁS MÁJUS 11-IG

Címkék: , , , ,