6 segítség, hogy máshogy gondolkodj a félelemről

2019-05-15
2175 megtekintés

„A félelem az álmok csendes rombolója.” – Gary Haugen

Minden vezetői kezdeményezés (legyen az nagy vagy kicsi) egy vezető szívében lévő álommal kezdődik. Ilyenkor meghalljuk Isten hangját és látást kapunk a jövőre vonatkozóan.

Ez az álom segít, hogy elkezdjünk egy vállalkozást, szolgáljunk egy szükségben lévő gyermek felé, kiálljunk a korrupció ellen, írjunk egy könyvet, vagy belelépjünk egy új kapcsolatba.

És ez aztán elkezd kiteljesedni, és jönnek a kérdések, a kétségek, a bizonytalanságok. És ami mindezek mögött áll: a félelem.

Mostanában feltártuk a félelemmel kapcsolatos kihívásokat a GLS alkalmain. A lenti linkeken található vezetői anyagok angol nyelven érhetőek el.

1. GLS Podcast: 021.rész – Gary Haugen Bill Hybels-szel és Kim Simios-szal

Gary Haugen megvitatja Bill Hybels-szel és a vállalatvezető Kim Simios-szal azokat a kihívásokat, amelyekkel vezetők találkoznak, amikor félelmet tapasztalnak.

Hallgassuk meg, hogyan ismerjük fel a félelmet kiváltó okokat, hogyan minimalizáljuk a kockázatokat és hogyan közelítsük meg a potenciális kudarcokat tanulási gondolkodásmóddal.

2. GLS Növekedési Pálya: Gary Haugen – Félelem nélküli vezetés

A bátorság elengedhetetlen a vezetőknél, leginkább, mert azért dolgoznak, hogy nagy víziókat érjenek el. Gary Haugen ezt első kézből tanulta meg a vezetésből a Nemzetközi Igazságügyi Misszióban (International Justice Mission – IJM), amely egy globális szervezetként segít az erőszak, a kizsákmányolás, a rabszolgaság és elnyomás áldozatait kimenekíteni. Tudjunk meg többet Gary Haughen-től, hogyan győzzük le a félelmet.

3. Cikk: A félelem felhasználása katalizátorként – Ken Burkey

Az egyik leggyakoribb parancsolat, amit Isten mondd az igében az az, hogy „Ne félj.” Miért? Mert a félelem elkerülhetetlen, bénító és fojtogató lehet. A félelem visszatart minket attól, hogy véghez vigyük a feladatokat, amelyek elérésére teremtve lettünk. Amikor a félelem irányítja a vezetőket, az hatással van a vállalkozásukra, dolgozóikra és a közösségeikre.

4. Cikk: Félelem nélküli vezetés – Hannah Gronowski

Ha voltál már egy olyan csapatépítő programon, ahol egy terem tele volt a munkatársaiddal, akkor már hallottad a kérdést, „Mit tennél, ha biztosan nem tudnál hibázni?” Ez egy kérdés, amelyet mostanában gyakran feltesznek, ezért el is vesztette az élét. Tehát, hadd kérdezzem meg máshogyan: Ha nem lenne félelem, milyen álmokért kezdenél tettekkel lépéseket tenni?

5. Cikk: Félelem nélküli vezetés – Jossy Chacko

A félelem egy természetes emberi érzés, Isten azért hozta létre, hogy megvédjen minket attól, hogy butaságokat tegyünk. Mint minden érzésnél, itt is elengedhetetlen, hogy egyensúlyban tartsuk a félelmet a vezetésben. Vezetőkként nem szabad, hogy tele legyünk félelmekkel vagy egyáltalán ne legyen bennünk félelem.

6. GLSnext Prémium: Akcióban a készségeinkkel, nézzünk szembe a félelemmel

Töltsd le a PDF fájlt a videóval és menj végig a kidolgozott folyamaton, hogy legyőzhesd a félelmeid. Ez a gyakorlat segíteni fog, hogy felismerd a félelem forrásait és az érzelmi reakciókat, amiket kivált benned. Ezáltal önbizalmat fogsz gyűjteni a fejlődésedhez.

Gary Haugen az International Justice Mission (IJM) vezetője. Ez a szervezet az erőszak, emberkereskedelem, elnyomás és kizsákmányolás áldozatainak segít. Az amerikai kormány „Hős” címet adományozta Garynek az emberkereskedelemben végzett munkájáért. Három könyvet írt, több lapban publikált, például a Foreign Affairs, The New York Times és a Forbes.

Címkék: , ,