Adjunk lehetőséget a fiatal vezetőknek

2019-05-15
974 megtekintés

Minden szervezetnek törekednie kell arra, hogy több lehetőségeket biztosítson a fiatal vezetőknek. A North Point szolgálatunkban létrehoztunk egy mintát, amit úgy hívunk: „összehangolni és értékelni”. Folyamatosan ebben a ritmusban vagyunk…összehangolni és értékelni, összehangolni és értékelni.

Összehangolni, vagyis: Itt mi ezt így csináljuk.
Értékelni, vagyis: Hogyan tudjuk ezt jobban csinálni?

A lenti videóban Andy Stanley, a GLS Konferencia előadója osztja meg gondolatait. A videó angol nyelven hallható.

Az „összehangolni és értékelni” ritmusban kevésbé kockázatos fiatal vezetőknek több felelősséget adni. Hiszen olyan szervezetben dolgoznak, ahol rendszerek vannak. Nem kell az elejéről kezdeni a dolgokat. Tudják, hogy rendszeres értékelések lesznek.

Amikor fiatal vezetőknek úgy adunk lehetőséget vagy úgy hatalmazzuk fel őket felelősséggel, hogy nincsen rendszeres értékelés, akkor gond adódhat abból, ha az ifjú vezetők azt teszik, amit ők helyesnek gondolnak. Ha esetleg valami rosszul alakul, a következmények fájdalmasak lesznek számukra és a szervezet számára is.

Ha abból indulunk ki, hogy egészséges a szervezeti kultúránk, akkor soha nem adhatunk fiatal vezetőknek túl sok felelősséget.

Vezetőként, valaki adott számodra egy lehetőséget. Nem voltál rá nagyon felkészülve. Ezt addig rejtegetted, míg végre sikerült megoldani a feladatot. Ha fiatal vezetőknek lehetőségeket adunk egy „összehangolni és értékelni” kultúrában, a végén növekedni fognak, kiépül a bizalom és ezáltal még több lehetőséget fognak kapni.

Andy Stanley

Író, előadó, lelkész

North Point Szolgálat

Andy Stanley alapította a North Point Szolgálatot (NPM) több, mint 20 évvel ezelőtt. Ma már a NPM 6 gyülekezetet jelent Atlanta környékén és egy 30 gyülekezetből álló hálózatot globálisan, s közel 70,000 ember felé szolgálnak hetente. Nemrég az Outreach magazin Stanley-t Amerika 10 legbefolyásosabb lelkipásztora közé sorolta. Több, mint 20 könyv szerzője, lelkesen szolgál mind a gyülekezeti mind a szervezeti vezetők felé.

A cikk 2018. április 28-án jelent meg a www.globalleadership.org oldalon.

Címkék: , ,